Äldre personer ska ha fått besök av en person som krävt betalt för blommor. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hemtjänsten varnar äldre för blomförsäljare

Publicerad

De senaste dagarna ska äldre personer i Hallsberg ha fått besök av någon som tagit sig in i bostaden och krävt betalt för blommor.

Hemtjänsten förmedlar på kommunens hemsida att de vill uppmana äldre personer att vara vaksamma och inte ge ut sina kontouppgifter eller kontakter till någon de inte känner. Det här efter att en person ska ha tagit sig in i bostäder hos äldre och velat sälja blommor.

Även polisen har fått in uppgifter om två sådana fall. Bland annat ska en äldre kvinna ha vaknat av att en man stått bredvid henne i rummet med blommor.

Polisen uppger att det kan röra sig om brottsrubriceringarna olaga intrång och bedrägeri. Men de har inte kommit fram till exakt hur tillvägagångssättet gått till.

– Det är några hundralappar som har betalats för någon halvrisig blombukett, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.