Foto: SVT

Meteorologen om vädret under Hindersmässan: ”Smått vårlikt med tanke på solen”

Uppdaterad
Publicerad

Besökare på den klassiska marknaden Hindersmässan ser ut att slippa januarikyla. I stället blir det milt – och under onsdagen väntas solen lysa över Örebro.

– Onsdagen sticker ut med lite lägre dagstemperatur och mycket sol, säger Per Stenborg, meteorolog på SVT.

Hindersmässan börjar på onsdagen och pågår fram till lördag i centrala Örebro. Bäst solchanser blir det under onsdagen, enligt prognosen.

– I lä så är det smått vårlikt med tanke på solen. Det blir så gott som klart väder under hela dagen, säger meteorologen Per Stenborg.

På onsdagen väntas ett par plusgrader mitt på dagen och det kan vara lite blåsigt. Under torsdagen dominerar molnen och det kan bli någon regnskur.

– Det blir betydligt mer moln och inte lika blåsigt. Det är inte helt uteslutet att det kan komma något regnstänk, säger Per Stenborg.

Även under fredagen får besökare på Hindersmässan räkna med molnigt väder. Framåt lördagen kan det bli någon regnskur och temperaturen håller sig då mellan fyra och fem grader.

Se också:

Bildspecial: Hindersmässan genom åren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.