Arkiv/SVT Foto: Jakob Axelsson /Örebro Innebandy

Historisk seger för Örebro Innebandy

Örebro Innebandy är nykomlingar och har målsättningen att klara sig kvar i SSL.

Men trots en status som underdog besegrades fyrfaldiga svenska mästarna Storvreta med 5-4 på bortaplan.

Redan i säsongens första match blev det seger, och det på ett imponerande sätt.

Avgjordes i förlängning

Örebro Innebandy åkte till Uppsala och ursäktade sig inte när man lyckades slå Storvreta.

Gästerna chockstartade med en 2-0 ledning, men Storvreta kom tillbaka och vände matchen till 4-3 när det var mindre än fyra minuter kvar av matchen.

Örebro gav inte upp och Suad Sofovic visade kämparglöd när han tryckte in kvitteringen 4-4, och bara någon minut in i förlängningen avgjorde Marcus Ekengren med segermålet som betydde att Örebro Innebandy tog sin historiskt första seger i SSL.

Redan på söndag spelar Örebro igen, då väntar hemmapremiär mot Sirius.