Kvinnan anmäldes försvunnen i maj 2018 och fallet bedömdes först vara en kidnappning – sedan dess har turerna varit många, i klippet ger SVT:s reporter en snabb tillbakablick. Foto: SVT

Tre år efter Hjärstamordet – nu inleds förhandlingarna i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Tre år efter mordet på en 45-årig kvinna i området Hjärsta i Örebro har fortfarande ingen dömts skyldig i fallet. Förra sommaren friades en man i tingsrätten, men strax därefter beslutade åklagaren att överklaga.

Nu inleds hovrättsförhandlingar om Hjärstamordet.

Starta klippet i spelaren för att få en snabb genomgång av turerna kring mordfallet och utredningen.

En man, i dag i 45-årsåldern, har flera gånger under utredningens gång suttit häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, misstänkt för dådet.

Hjärstamordet

Men sommaren 2020 frikändes mannen i tingsrätten, som gjorde bedömningen att tillräckliga bevis saknades för att få honom fälld i målet.

Efter att domen överklagats tas nu ärendet vidare i nästa instans. På onsdagen inleds förhandlingarna i Göta hovrätt.

Nu hoppas åklagare Åsa Hiding med hjälp av ny bevisning kunna visa vad som hänt och vem eller vilka som ligger bakom det olösta mordet.

Förhandlingarna kommer hållas vid Örebro tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet