Mer glass går åt i sommarvärmen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Värmen betyder mer glass till folket

Uppdaterad
Publicerad

Glass i stora lass är maj månads facit för de lokala glasstillverkarna. När SVT ringer runt finns knappt ens tid för en pratstund.

– Köerna är så pass långa så att jag inte riktigt har tid att prata med er just nu, säger Maria Björklund, på Noraglass.

De lokala glasstillverkarna har haft bråda dagar under det varma vädret i maj.

– Vädret har påverkas oss jättebra. Det har varit den bästa maj i mannaminne. Köerna är så pass långa så att jag inte riktigt har tid att prata med er just nu, säger Maria Björklund, som jobbar på Noraglass.

”Otroligt drag”

Även på andra sidan länsgränsen, i öst, är det full fart.

– Herregud, det har varit ett otroligt drag ett tag nu. Det brukar komma en smäll en hel vecka någon gång under sommaren, och så får man vila lite innan nästa smäll. Men nu har det smällt på en hel månad, säger Filip Gustafsson, glassgubben vid Götlunda glass.

Vilka är era utmaningar?

– Just nu är det att göra glass så att det räcker till alla. Alla skriker samtidigt och alla vill ha glass så utmaningen är att få ihop allting, säger Filip som uttrycker en stor glädje över att vara glassgubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.