Ing-Britt passade på att bli lite ompysslad av frisör Evan Yassen Foto: Anders Nord

Örebros hemlösa bjöds på gratis klippning

Uppdaterad
Publicerad

Redan tidigt i morse stod Ing-Britt Kindborg i dörren när en frisörsalong bjöd på gratis klippning för hemlösa och utsatta i Örebro.

– Jag har inte råd att göra sånt här annars, konstaterar hon. Att få bli lite ompysslad och fin betyder jättemycket. Och så får man fika och träffa lite andra människor!

Och initiativtagaren, frisör Evan Yassen, ska ha en stor eloge poängterar Ing-Britt.

”Alla är jättetacksamma”

Det är andra året i rad som Evan öppnar sin salong för att under en dag erbjuda gratis klippning eller rakning för stadens utsatta. Förra året kom ett 20-tal och hon hoppas på lika många i år.

– Vissa är glada och minns den tiden då de hade råd att gå till frisören. Andra vill inte prata så mycket men alla är jättetacksamma.

Evan Yassen höll öppet under onsdagen för hemlösa och missbrukare som erbjöds gratis klippning eller rakning. Foto: SVT

”Något av en chock”

Och deras historier berör.

– Jag blev särskilt rörd när jag fick veta att min gamla bildlärare blivit hemlös. Det var något av en chock och tufft att se, avslutar Evan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.