Anna Ahnér (S), oppositionsråd i Askersund. Foto: Peter Comstedt / SVT

Hon ska leda S i opposition i Askersund

Uppdaterad
Publicerad

Hon tycker att det är viktigt att ta ställning, arbetar politiskt men är också engagerad i biodling. På måndag blir Anna Ahnér Socialdemokraternas nya oppositionsråd i Askersund.

Hon jobbar för närvarande i Örebro som valkretsombudsman på Socialdemokraternas partidistrikt men bor i Askersund. När Anna Ahnér nu tillträder som oppositionsråd för Socialdemokraterna i Askersund är det med erfarenhet som inte bara gäller politik.

– Jag är utbildad journalist som har arbetat på olika dagstidningar, berättar hon. Sen har jag jobbat med ungdomar som står långt ifrån arbetsmarknaden och på socialtjänsten med våld i nära relationer.

Engagerad biodlare

Och så är hon engagerad i Biodlarnas riksförbund.

– Det är viktigt att ta ställning och prata om vilket samhälle vi vill ha i framtiden, konstaterar Anna. Nu ska jag driva våra frågor och föra fram Socialdemokratisk politik i kommunen.

Anna Ahnér kommer bli formellt vald av kommunfullmäktige nu på måndag. Tillträde blir så snart hon kan frigöras från sin nuvarande arbetsgivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.