Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åsa Furén-Thulin, chef socialtjänsten på Sveriges kommuner och regioner. Foto: Sami Al-Ansi/SVT

Hot och desinformation mot Socialtjänsten sprids

Publicerad

Under det senaste året har Socialtjänster runt om i landet larmat om hot och desinformationskampanjer om socialtjänstens verksamhet. Bland annat handlar det om att verksamheten ”tar folks barn”. En problematik som även finns i Örebro.

Nyligen spreds ett klipp på sociala medier där vapeninköp i Göteborg och ett attentat nämndes. Enligt Sveriges kommuner och regioner, SKR, syns den här utvecklingen i hela landet.

– Jag blir så arg och jag känner en enorm sorg, säger Åsa Furén-Thulin, chef socialtjänsten på SKR, om hur hon reagerar på hoten.

I Örebro har Socialtjänsten ett kontor i Vivalla, för att komma närmare invånare och bättre ge korrekt information om verksamheten och på så sätt öka förtroendet och tryggheten. I klippet berättar Åsa Furén-Thulin mer om hur SKR ser på det arbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer