Fyra personer i lägenheten kunde ta sig ut själva. Räddningstjänsten utrymde senare samtliga lägenheter i trappuppgången. Foto: Jan Larsson

Hoverboard misstänks ligga bakom lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen utbröt en brand i ett flerfamiljshus på Tengvallsgatan i Örebro. Misstankar finns om att en så kallad hoverboard kan ligga bakom.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad och de fyra personer som befann sig i den brinnande lägenheten hade tagit sig ut på egen hand.

Inledningsvis utrymdes samtliga lägenheter i den drabbade uppgången i trevåningshuset. När branden släckts på första våningen kunde bara boende på bottenplanet komma in i sina lägenheter.

Enligt polisen kan branden ha orsakats av att en hoverboard exploderat men den uppgiften kan inte bekräftas av räddningstjänsten. En brandskadeutredning kommer att genomföras för att fastställa brandorsak.

Det finns flera dokumenterade fall då hoverboards har legat bakom hus- och lägenhetsbränder. Brädan drivs av batterier som laddas upp och kan överhettas.

Ingen person ska ha skadats vid branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer