Hundlekplatsen i Kumla invigs. Foto: Stefan Svensson / Kumla kommun

Hundlekplats i Kumla invigd

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den efterklängtade hundlekplatsen i Kumla klar. På lördagen var det invigning med en mängd hundar och deras ägare.

En hundlekplats i Kumla är efterlängtad, bland annat har flera medborgarförslag kommit in som efterfrågat detta.

– Tanken med hundlekplatsen är att ha en yta där man kan aktivera sin hund och låta den leka med andra hundar. Det är inte en rastgård utan hunden ska vara rastad när den släpps in på hundlekplatsen. Vi hoppas att den ska bli uppskattad av hundägare i Kumla, säger Edit Ugrai, stadsträdgårdsmästare.

Lördag den 23 januari var det invigning av den nya hundlekplatsen vid Kumlahallen.  Stefan Svensson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden höll i invigningen och berättar att det var cirka 40 hundar med ägare på plats.

Hundlekplatsen kommer så småningom att kompletteras med hållare för hundbajspåsar, liksom belysning längsmed gångvägen som leder dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.