Se när bilarna kör igenom centrala Örebro. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Här cruisar hundratals bilar genom centrala Örebro

Publicerad

På lördagen samlades bilägare med sina sammanlagt hundratals bilar vid Truckstop i Örebro. Det årliga evenemanget Örebro springmeet firades, och följdes av en cruising i centrala Örebro.

Utöver de 600-700 bilarna, visades ett par hundra motorcyklar upp vid Örebro Truck Stop. Förutom fordonen som visades upp, fanns knallar och en hoppborg på plats. Dessutom utsågs den finaste bilen.

– Det är mycket amerikanska bilar och motorcyklar som ställs ut, vi har precis haft omröstning om den finaste bilen, sa marknadschefen för Örebro Truckstop, Lars-Inge Segerholm, tidigare idag.

Foto: Monika Bruhn/SVT
Foto: Monika Bruhn/SVT

Vid 13.30 gick sedan starten för cruisingen. Bilarna och motorcyklarna visades upp i centrala Örebro.

– De här entusiasterna vi pratar om, de putsar och trimmar med sina bilar hela vintern. Sen när våren kommer blir det första gången man tar ut fordonet och visa upp det man putsat och gnott med hela vintern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.