Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här bakas hundratals semlor idag. Hör eleverna på Virginska gymnasiet berätta om hur den bästa semlan ser ut. Foto: Peter Comstedt/SVT

Semlor i hundratal bakas av eleverna på fettisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Bulle, grädde och mandelmassa. Dessa tre livsmedel arbetas det för fullt med bland eleverna på Virginska gymnasiet i Örebro. Hundratals semlor bakas idag på fettisdagen, både till elever på skolan och till försäljning.

Sammanlagt äts det sex miljoner semlor idag på fettisdagen, enligt nyhetsbyrån TT.
En liten del av alla miljontals semlor, runt 600-700 , görs av elever på Virginska gymnasiet.
Det är långt fler än en vanlig dag, då det bakas runt 100 semlor.

– För mig ska det vara en slät bulle med en god mandelfyllning, grädde och pudersocker. Och kanske – om man är vuxen  nog – kan man har varm mjölk till, säger eleven Claes Ericson.

I klippet ser du mer från när semlorna tillverkas i bageriet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer