Hur restriktionstrött är du? Ser du att andra är det? Foto: Janerik Henrsson/TT/SVT Grafik

”Jag är trött på alla som gnäller över restriktionerna”

Uppdaterad
Publicerad

Vad tycker egentligen Örebroborna om coronarestriktionerna? Vi bad dem dela med sig av sina tankar i vår chatt!

I coronatider uppmanas vi att hålla avstånd och undvika onödiga kontakter. Vi undrade: Hur tycker du att det fungerar? Blir det lättare eller svårare med tiden? Chatten är nu avslutad men du kan läsa alla inlägg i efterhand här!

Hur trött är du på corona-restriktionerna?

Pinnat inlägg

Nu stänger vi chatten för den här gången, tack för alla kommentarer!

Johan • Kul att följa restriktioner när rika människor (läs t.ex. Zlatan) åker t/r Sverige - Italien och spelar fotboll. Tydligen gäller inte krisen alla? Varför är restriktioner inte ställde efter hur corona smittar så de gäller alla? Jag tycker det är förvirrande att en sak gäller på x ställe och en sak gäller y ställe.

Stina • Märker inte mycket skillnad. Var en lång tid i mitt liv isolerad pga immunförsvaret, så det här är lätt som en plätt i jämförelse!

Rawad • Det är knappt några restriktioner, vad gnäller folk om? Det enda som har hänt är att folk tappat det helt, inget sunt förnuft längre och vid minsta kontakt så får folk panik.. Hyfset försvann tydligen också för att prata med folk utan att bete sig illa går inte.. Som om virus inte fanns innan denna pandemi

Pelle Svensson • Okunskap och rädsla lockar fram det värsta hos människan! Att bli irrationell i sitt tänkande och i sin handling ger inte er rätt i att svära över att andra människor vill leva ett så normalt liv som möjligt, vi har en omtanke för äldre och sjuka, Om ni är rädda! Stanna hemma! Beklaga er inte över att det är trängsel för det är ingen trängsel! Då vet ni inte vad trängsel är. Tänk positivt! Negativa människor måste jämt klaga, ni är i en nedåtgående spiral och klagar och häver ur er skit till höger och vänster! Bittra och arga på allt och alla, alla gör fel utom ni själva. Ett råd! POSITIVT TÄNKANDE. Självklart bryr vi oss om andra människor men vi försöker leva ett positivt liv! Lägg er energi på något som ger er glädje.

Mary • Jag märker absolut ingen skillnad mot hur det är annars. Jobbar som lärare och ja, det säras på skolbänkar och sätts upp kryss i matsalen men eleverna struntar blankt i detta och även i att tvätta sina händer. Likadant i mataffären, ingen håller avstånd. Om jag stannar upp för att inte gå nära någon går denne istället rakt mot mig. Hej vild smittspridning skulle jag kalla det.

Anna • Jag är trött på restriktionerna men inser att vi måste följa dom. Många bryr sig inte om att hålla avstånd möter ofta sällskap som kan gå både 2 och 3 i bredd så det är helt omöjligt att mötas med ett avstånd. Får gå ut i cykelbanan eller på vägen för att behålla avståndet. I en del affärer får man be folk att backa.

Anna Andersson • Även om jag stundtals kan tänka precis som Pelle Svensson nedan att kostnaden för samhället i slutändan blir alldeles för stor så kan jag, när jag för tanken vidare, inte se hur vi kan göra annorlunda... För om vi släpper alla restriktioner måste vi också släppa alla krav på att få adekvat vård om vi insjuknar... För det kommer inte finnas en chans att vården fixar den belastningen...

Där nånstans kommer man ju med lite förnuft fram till att det enda rimliga ändå är att vi hjälps åt ännu mer för att hålla smittspridningen i schack...

Men så långt kanske Pelle o hans "det är som en förkylning-kompisar" inte har tänkt....

Karin S. • Jag undrar varför vi över 70 ska hålla oss hemma och vara försiktiga när resten dom yngre kan göra i stort sett som dom vill .
Kanske man skulle tänka om med restriktionerna.
If you can’t win give up.

Josef • Inte så farligt verkar komma lite nya Pandemier då och då Spanska sjukan, honkong sjukan, Asiaten och nu Corona, bara att vänja sig

Stefan • Förstår inte folk som ska trängas i butiksingången, framför allt sk entrékaruseller

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.