Det började brinna i ett fritidshus på fredagsförmiddagen, och stugan totalförstördes. Foto: Samuel Boström/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Fritidshus totalförstördes i brand

Publicerad

Ett hus totalförstördes i en brand på fredagsförmiddagen. Fritidshuset ligger i skogen i närheten av Hovsta utanför Örebro, och inledningsvis fanns det spridningsrisk.

Räddningstjänsten var på plats med två stora släckbilar, en tankbil och stegbil. Även ambulans och polis kallades till branden. Ingen person ska ha varit hemma när branden startade, men boende ska vara informerade om händelsen.

Fanns misstänkt explosionsrisk

SVT Nyheter Örebros reporter Samuel Boström var på plats.  Inledningsvis fick han inte komma fram till branden, eftersom man misstänkte att det fanns en explosionsrisk på grund av gasoltuber.

– Det är ingen explosionsrisk längre, man har lyckats lyfta ut gasoltuberna, sa Samuel Boström senare.

Huset ligger i skogen och inledningsvis koncentrerade man sig på att skydda omkringliggande skog. Spridningsrisken avtog senare när räddningstjänsten spolat med vatten runtomkring tills dess att marken var tillräckligt blöt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer