Nu stämmer företaget kommunen på över 12 miljoner kronor i skadestånd. Foto: SVT

Förhandlingar mellan Örebro omsorg och kommunen skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Tvisten mellan Örebro kommun och det privata vårdföretaget Örebro omsorg går vidare. I dag skulle huvudförhandlingar hållits i tingrätten, men de är nu uppskjutna till tidigast nästa vecka.

Orsaken är att alla papper inte verkar vara i sin ordning. Det preliminära datum tingsrätten satt, alltså i dag, sköts därför upp.

De papper som saknas är en redogörelse för varför kommunen hävde avtalet med Örebro omsorg, och nu måste kommunen lämna in en sådan.

Hemtjänsttvisten i Örebro

– Vi har blivit förlagda av tingsrätten att lämna in redogörelsen senast på måndag, säger Örebro kommuns chefsjurist Pernilla Wikström Pehrson.

”Lite långdraget”

Enligt Örebro omsorgs enhetschef Gustav Tornberg fick kommunen backning av tingsrätten då kommunens bevisning var oklar.

– Bevisningen var inte tillräckligt tydlig, tingsrätten behövde en tydligare redogörelse över händelseförloppet, säger han och fortsätter:

– Det här är lite långdraget, men det är inte mycket att göra något åt.

Ingen backning

Men enligt Pernilla Wikström Pehrson har kommunen inte alls fått någon backning av tingsrätten.

– Det handlar inte om någon backning, det är motpartsombudet som begärt in en redogörelse för hävningen. Kommunen ställer sig frågande till den här begäran, och vi förstod först inte vad de ville ha, säger hon.

Tingsrätten har nu förelagt Örebro kommun att lämna in den önskade redogörelsen, och huvudförhandling kommer därför kunna hållas tidigast i nästa vecka.

– Vi kommer hinna lämna in den till på måndag. Sedan får vi se om tingsrätten anser att det behövs mer förberedelser eller om man är redo för huvudförhandling, säger Pernilla Wikström Pehrson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hemtjänsttvisten i Örebro

Mer i ämnet