Hyresgästföreningen i Karlskoga uppmanar hyresgäster att skriva på namninsamling mot hyreshöjning och vinstkrav. Foto: Anders Nord /SVT

Hyresgästföreningen i Karlskoga startar namninsamling i protest mot vinstkrav

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästföreningen i Karlskoga ska dela ut drygt 2000 flygblad till Karlskogahems hyresgäster för att samla in namn. Insamlingen ska de sedan lämna över till kommunen i protest mot vinstkraven och hyreshöjningen.

Hyresvärden Karlskogahem vill ha en hyreshöjning på 2,89 procent, vilket enligt Hyresgästföreningen innebär en hyreshöjning på 500 kronor i snitt varje månad för hyresgästerna. Anledningen till hyreshöjningen är de ägardirektiv från kommunen som de måste följa.

– Vi har gjort samma beräkning men kommit fram till andra siffror. Vi anser inte att Karlskogahem behöver så mycket i avkastning, säger Marianne Svensson, ordförande i Hyresgästföreningen i Karlskoga.

Uppmanar hyresgästerna att skriva på

I protest mot kraven och hyreshöjningen som väntas startar man nu en namninsamling. Redan nu har man börjat dela ut flygblad, där man uppmanar hyresgästerna att skriva på namninsamlingen för att få en ändring.

– Vi tycker det är viktigt att hyresgästerna får veta vad kommunen tänker sig, säger Marianne Svensson.

Senare i vår kommer namninsamlingen att lämnas över till kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.