Han kom tvåa i Vasaloppet – Hör Bob Impolas tankar om upploppet. Foto: SVT

Impola om andraplatsen: ”Känns fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Bob Impola från Kopparberg slutade som tvåa i Vasaloppet.

Vasaloppets vinnare 2018 är norrmannen Andreas Nygaard. Strax efter körde Bob Impola från Kopparberg in som tvåa.

– Känns fantastiskt, säger han till SVT Sport.

Hur upplevde du det här?

– Det var trevligt i början, en lugn och skön start. Jag har aldrig varit med upp till toppen förut, i år var jag med och kände mig pigg. Sen var det bara att glida med.

Målet var topp tio, säger Impola.

– Men man har alltid velat vara med och kriga om det, jag är så hemskt nöjd, det är fantastiskt.

Stor leende

Dagen efter sin fina placering är Bob Impola fortfarande ett enda stort leende.

– Jag har inte släppt leendet sedan jag kom i mål, säger Bob, som redan om två veckor gör nästa långlopp. Då blir det 54 kilometer i Norge.

Just upploppet var en riktig pers. Bob Impola har full koll på hur det gått för de åkare som kommit in först. Vid en spurt har de haft problem.

Rundade och kom först

– Upploppet är otroligt långt, men ingen släpper in dig på guldplats när det är en kilometer kvar. Jag låg för dåligt, så jag rundade alla och kom i eget spår, precis på en knöl. Då var jag plötsligt först och tänkte ”nej”. Men så insåg jag att det bara var att bomba på. Är jag först så måste ju alla om mig, berättar Bob Impola.

Och det höll nästa hela vägen, och han är själv lite förvånad över att inte fler utmanade honom.

– Nygaard kom som ett skott, så då tänkte jag att det bara är att åka så fort jag kan. När jag väl kom i mål funderade jag över vart de andra tog vägen, säger en mycket glad Bob Impola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.