Lagkapten Ludvig Lindgren tror Indianerna kan gå långt i år. Foto: SVT

Indianerna drömmer om SM-guld: ”Vi kan gå hela vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayälskarna i Kumla har fått vänta 28 år på ett SM-guld. Inför årets säsong vågar lagkaptenen Ludvig Lindgren drömma om guld.

– Med vår trupp är det ett realistiskt mål, säger han.

Indianerna pekas ut som en spännande utmanare till toppklubbarna inför årets säsong. Även om Dackarna är stor guldfavorit finns en stor respekt för Indianernas meriterade lag. I truppen ingår bland annat regerande världsmästaren Tai Woffinden och Chris Holder som vann VM-guld 2013.

– Vi har Tai som är bäst i världen och Chris som varit bäst i världen. Ändå är de på en jordnära nivå och jobbar hårt för laget, säger lagkaptenen Ludvig Lindgren.

Högre förväntningar på Indianerna i år

Efter respass direkt i slutspelet ifjol är förväntningarna mycket högre i år på laget.

– 1991 var senast det blev ett SM-guld. Jag tror att vi kan gå hela vägen. Med den trupp vi har tror jag att det är ett realistiskt mål, säger Ludvig Lindgren.

Första omgången körs 7 maj: Lejonen-Rospiggarna, Masarna-Indianerna, Piraterna-Smederna, Västervik-Vetlanda. 9 maj: Dackarna-Smederna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.