Indianerna: Tingsrätten säger ja till rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Beslut har nu fattats gällande Indianernas ansökan om rekonstruktion. Tingsrätten har prövat ärendet och har beslutat att bifalla ansökan.

Det var i fredags som Tingsrätten tog emot en ansökan om företagsrekonstruktion från Indianerna Speedway AB. Tingsrätten skriver i ett pressmeddelande att de ha prövat ansökan och beslutat om att bifalla den.

– Ja, jag är naturligtvis glad, det är jag, Det ger oss en chans nu att få fram de här pengarna. Och det hoppas jag då att det fixar sig, säger Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg.

Tingsrätten kommer kalla till borgenärssammanträde, där borgenärerna får tillfälle att uttala sig i frågan om rekonstruktionen bör fortsätta. Sammanträdet kommer äga rum den 24 mars.

Vad tror du det sammanträdet kommer mynna ut i?

– Jag säger bara precis som det är att jag har inte en aning och jag säger också som jag sa förut att jag litar på att vi har en advokat som ska hjälpa oss med det här, säger Dan-Åke Moberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet