Foto: SVT

Indianerna riskerar bli av med licensen

Uppdaterad
Publicerad

Som en av fyra klubbar i speedwayens elitserie riskerar Kumlas Indianerna att bli av med sin elitlicens inför nästa säsong. Men klubbens ordförande menar att det hela beror på ett missförstånd.

Kumlaindianerna är en av fyra speedwayföreningar som riskerar att mista sin elitserielicens. Bakgrunden är att de hittills inte redovisat hur de ska täcka upp sina förluster från 2011.

Kumlaindianernas ordförande Dan-Åke Moberg ska nu snabbt lämna in en ekonomisk redogörelse till elitserienämnden.

Elitidrott i kris

– Vi har alltså en kapitalsförlust i föreningen från förra året som ju gick väldigt dåligt på grund av gamla skatteskulder och annat, förklarar Dan-Åke Moberg. Vi måste svara på hur vi ska klara att täcka upp för det och det gjorde jag nu på morgonen.

Enligt Dan-Åke Moberg ska det inte heller vara någon fara med elitlicensen.

– Nej inte enligt den tjänsteman som jag pratat men men självklart måste vi lämna in ett skriftligt svar liksom de andra klubbarna.

Beslut som går att överklaga

Indianerna, Hammarby, Valsarna och Vargarna fick fick avslag för elitlicens till säsongen 2013. Beslutet är taget av Svensk speedway och isracing (SSI) och grundar sig på resultaten för verksamhetsåret 2011.

Besluten är tagna i första instans och klubbarna kan nu, om de vill, överklaga besluten.

– De klubbar som har negativt kapital har nu två veckor på sig att komma in med en trovärdig handlingsplan och överklaga till styrelsen. Samma tid gäller om dokumentationen inte varit riktig, säger Jon Lindberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitidrott i kris

Mer i ämnet