Visa alla (2)
Visa alla (2)

Beskedet: Inga pengar till Indianerna från kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Kumla kommun nobbade på tisdagen ett bidrag till speedwayklubben Indianerna. ”Det är inte kommunens sak att stötta elitverksamhet” konstaterar Mats Hellgren (M) på Kumla kommun.

Speedwayklubben Indianeras skuld uppgår till 3 miljoner kronor. Det enligt Kumla kommuns tjänstemän som gått igenom klubbens ekonomi.

Att klubben begärt ett extra ekonomiskt bidrag från kommunen på 600.000 kronor kommer alltså inte att lösa de skulder som Indianerna dras med.

– Det är ett av skälen till att vi inte beviljar bidraget, Mats Hellgren (M). Men det finns andra.

”Ska inte stötta elitverksamhet”

För Mats Hellgren (M) är den viktigaste punkten att bidraget ska gå till klubbens elitlag.

– Det är inte kommunens sak att stötta elitverksamhet, säger Mats Hellgren (M). Det hade varit en annan sak om pengarna hade gällt ungdomsverksamheten.

Inte heller marknadsföringsvärdet som det innebär att ha ett elitlag påverkar beslutet.

– Indianerna får pengar varje år från kommunen för marknadsföringsvärdet, säger Mats Hellgren. Det finns också andra klubbar som kan marknadsföra Kumla i så fall.

Sponsorerna sviker

I ett brev som tidigare skickats till kommunen skriver ordförande i Indianerna, Dan-Åke Moberg, att klubben inte lyckats få sponsorerna att bidra med de pengar som behövs för att driva verksamheten vidare.

”Vårt behov av hjälp finns kvar och ställer därför följande fråga till Kumla kommun – är det möjligt att kommunen kan hjälpa oss? Vi vet ju att kommunen i liknande fall tillbaka i tiden hjälpt andra föreningar som haft ekonomiska problem.”

I brevet framgår att klubben ansöker om bidrag på 600.000 kronor. Pengar som kommunen nu inte kommer att ställa upp med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet
Foto: Kristian Åkergren/SVT