Industriföretagen vill se ett året-runt-öppet lasarett. Foto: TT/SVT

Industriföretag ger sig in i kampen om sommarstängt BB i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de stora industriföretagen i Karlskoga protesterar nu mot planerna på ännu ett års sommarstängning av Karlskoga BB.

– Vi är oroliga för att hela Karlskoga Lasarett på sikt är hotat, säger Fredrik Wallenstad, VD för Moelven Karlskoga.

Beslutet att sommarstänga BB på Karlskoga lasarett för tredje året i rad har fått flera av Karlskoga större industriföretag att protestera.

– Det här påverkar våra möjligheter till rekrytering, förklarar Fredrik Wallenstad, VD för Moelven Karlskoga. När vi söker ny personal är det viktigt att det finns arbete i Karlskoga även för medföljande partner. Om Karlskoga Lasarett stängs eller reduceras så minskar möjligheten för det.

BB i Karlskoga

Inte bara för politiker

I en gemensam debattartikel går man nu ut och uttrycker oro för lasarettets, och därmed ortens, framtid.

– Vi har också sett, som i det här fallet kring BB,  att de större industriföretagens röst behövs i den lokala debatten. Det ska inte bara vara en fråga för politiker och tjänstemän. Hit hör exempelvis också frågor kring företagsklimat, och hur vi ökar Karlskogas attraktionskraft för företag och boende.

Startat nätverk

För att vara med och påverkar i den lokala debatten har flera av företagen gått ihop och startat ett nätverk.

– Det är många frågor som är viktiga för oss men behovet av arbetskraft är en av frågorna påverkar oss mest, avslutar Fredrik Wallenstad.

Debattartikeln undertecknas av chefer från Moelven Valåsen, Eurenco Bofors, Nobel Biocare, Booforsen, Saab Dynamics, Partnertech Karlskoga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet