PartnerTech i Karlskoga varslar 50 om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

Industriföretaget PartnerTech i Karlskoga tvingas varsla personal om uppsägning. Coronapandemins framfart i världen blev till slut för mycket för företaget som vidagit flera åtgärder för att hålla igång verksamheten – fram tills nu.

Under hela pandemin har PartnerTech i Karlskoga vidtagit åtgärder för att hålla smittan borta från företaget. Företaget som bland annat tillverkar produkter för försvarsindustrin säkrade dessutom upp med råmaterial och verktyg i starten för att kunna hålla verksamheten igång.

Minskad efterfrågan

Men pandemin har till slut blivit för mycket för industriföretaget med 200 anställda.

– Vi levererar till internationella kunder som i sin tur är exportberoende och när de inte får leverera så får vi inte leverera. Så enkelt är det, konstaterar VD Magnus Blomgren.

50 får gå

Nu tvingas företaget varsla 50 anställda om uppsägning efter att ha haft en stabil tillväxt under flera år och investerat i kompetensutveckling och produktionskapacitet.

– Även om vi i Sverige ser tecken på att pandemin minskar är det inte samma sak i hela världen, säger Magnus Blomgren.

Förhandlingar med facket kommer att inledas snarast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.