Inför elitseriepremiären – Örebro volley söker revansch

Publicerad

Örebro volley slipar just nu på de sista detaljerna inför den kommande elitseriepremiären. Förra säsongen blev laget utslaget i semifinalen och är nu på jakt efter revansch.

Inför förra säsongen var målet klart och tydligt: ”Vi ska ta guld”. Men drömmen försvann i semifinalen då laget blev utslagna.

När säsongen nu drar igång vill Örebro ta revansch – men målet är inte lika uttalat.

– Det är klart att vi vill ha revansch men den här säsongen tror jag att vi kommer att fokusera mer på vår egen prestation, säger lagkaptenen Josephine Tegenfalk.

Många kvar i laget

Många av tjejerna i laget är kvar sen förra säsongen. Ett meriterat nyförvärv är tränaren Jonas Svantesson som även är förbundskapten i damlandslaget.

– Jag känner de flesta från landslaget sedan tidigare. Det är hårt arbetande tjejer som är ambitiösa och villiga att lägga ned det som krävs för att bli bäst i Sverige.

Många guld

Örebro volley har en diger medaljsamling med tio SM-guld. Nu börjar jakten på ett elfte. I första matchen väntar Lund på bortaplan men i serien finns även länslagen Lindesberg och Degerfors.

– Jag tycker att det är jättebra och kul. Då blir det fler derbymatcher och de är speciella med mycket prestige, säger Josephine Tegenfalk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.