Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lars Bjurström 2:e vice ordförande Hyresgästföreningen Örebro Foto: Anders Nord / SVT

Inga nya besked om renoveringarna i Västhaga

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästföreningen var besvikna efter mötet med det kommunala bostadsföretaget Öbo idag. Lars Bjurström som är vice ordförande hade hoppats på att åtminstående få en tidplan för när Öbo skulle svara på deras synpunkter.

I förra veckan samlades flera hundra hyresgäster i Västhaga i Örebro för att protestera mot de kraftiga hyreshöjningarna som kommer bli efter omfattande renoveringar av deras bostäder. Det är 375 lägenheter som ska renoveras och hyran för en trea beräknas höjas från 6 000kr till 9 500 kr.

Träffades idag

Idag träffades ÖBO och hyresgästföreningen i Örebro för att återigen diskutera omfattningen av renoveringarna i bostadsområdet Västhaga i Örebro.

– ÖBO lyssnade intresserat på våra synpunkter från hyresgästföreningen och de boendes synpunkter från Västhaga men jag tycker att de kunde ha gett mer besked om hur fortsättningen kommer att se ut, säger Lars.

Lovade återkomma

ÖBO lovade att återkomma men gav ingen tidplan för när det skulle ske vilket Lars hade hoppats på.

– Jag är hoppfull men samtidigt inte naiv, säger Lars. Vi tänker fortsätta att ligga på i den här frågan. Det är viktigt att de boende får framföra sina önskemål om vad man verkligen vill ha för slags ombyggnad och eventuella standardhöjningar.

Har hyrorna varit för låga?

– Vi tycker de har varit rimliga tidigare, säger Lars. Öbo är ett bolag som har god ekonomi och de har råd att göra de renoveringar som behövs utan att ta ut orimliga hyreshöjningar.

Se vad mötet gav

Nu ska föreningen analysera mötet och fundera på hur de ska gå vidare men exakt hur det ska ske finns det än så länge ingen plan för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer