Här lämnar polisens tekniker mordplatsen i maj 1995. Man fann då en del tekniska bevis, som med dåtidens teknik inte ledde fram till gripandet av en mördare. Men materialet finns fortfarande kvar hos polisen. Foto: Ur SVT:s arkiv

Inga nya tekniska bevis i det 24 år gamla ”tvättstugemordet”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år skickade Örebropolisen in material från den tvättstuga där en 33-årig kvinna mördades 1995 till Nationellt forensiskt centrum, med hopp om att ny teknik skulle göra det möjligt att hitta nya spår efter mördaren. Men beskedet blev negativt – NFC har inte lyckats hitta några nya spår.

Det är nu över 24 år sedan den 33-åriga kvinnan hittades död på morgonen den 4 maj, i en tvättstuga i bostadsområdet Oxhagen i Örebro. Genom åren har polisen försökt lösa brottet, men hittills förgäves.

Tidigare i år gjordes ett nytt försök att få fram ny teknisk bevisning då bland annat delar av en korkmatta skickades till NFC med förhoppningen att ny teknik skulle göra det möjligt att få fram ny teknisk bevisning. 

Nu har svaret kommit, och beskedet från NFC är att det inte gått att få fram några hållbara uppgifter. 

– Det fanns ingenting som de kunde jobba med, säger kriminalinspektör Ewa Norman vid polisen i Örebro som jobbar med fallet.

Vad händer nu med utredningen? 

– Vi får fundera ut något annat att försöka med, säger Ewa Norman.  Utredningen kommer att fortsätta. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.