Foto: Region Örebro län, Stian Lysberg Solum/TT

Inga skärpta covidrestriktioner i Region Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Anders Tegnell pekade ut Örebro som en av de regioner som kan få hårdare coronarestrikoner. Men smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen säger till SVT att det inte aktuellt att införa lokala restriktioner just nu.

På tisdagen kom Folkhälsomyndigheten med beskedet att lokala restriktioner införs i Uppsala län för att minska smittspridningen av coronaviruset.

I en intervju med TV4 fick Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell frågan i vilka andra regioner som kan stå näst på tur när det gäller skärpta restriktioner. Han nämner då två regioner: Skåne och Örebro.

Coronapandemin

Smittskyddet i Region Örebro län och Folkhälsomyndigheten för löpande dialog kring vilka åtgärder som är aktuella att införa för att minska smittspridningen.

I en tidigare version av denna artikel kunde det uppfattas som att det fanns en motsättning mellan stadsepedemilog Anders Tegnell och smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussen. Så är inte fallet.

Gunlög Rasmussen säger att hon och Anders Tegnell  är helt överens om att det inte är aktuellt att införa lokala restriktioner i Örebro län i nuläget.

På en vecka har antalet som testats positivt för covid-19 i länet ökat med 367 fall.

I klippet ovan kan du höra smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen berätta om skillnaden mellan situationen i Uppsala och Örebro län.

Antal fall i Örebro respektive Uppsala

Örebro län

Antal fall bekräftade covidfall: 3824 

Antal covdpatienter på vårdavdelning: 4 

Antal patienter som intensivvårdas: 0

Uppsala län

Antal fall bekräftade covidfall:  5042 

Antal covdpatienter på vårdavdelning: 35 

Antal patienter som intensivvårdas: 6

Källa: Region Örebro län och Uppsala län. Siffrorna är från onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet