Många startsugna i Wadköpingsdoppet

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det dags för den 53:e upplagan av Wadköpingsdoppet. I år har Örebro Simallians nått ett rekord i antalet anmälda till tävlingen.

Det är simmare från 34 klubbar över hela landet som samlas på Gustavsvik i Örebro för att ta sig an 25- och 50-metersbassängerna. Sammanlagt ca 3400 starter är anmälda. Ännu fler har anmält sig men inte fått plats. 

–  Det är en stor ökning från förra året då vi hade 2 600 starter, berättar Jenny Cederlind, sportchef på Örebro simallians.

– En av anledningarna till att vi ökat så mycket är att vi har fler heat i åldersgruppen 13-14-åriga tjejer. Det är väldigt många tjejer i den åldern som simmar.

Första passet startar på lördagen klockan 8.30 och tävlingarna avslutas på söndagen med 25 meter frisim herrar, som är den stora finalen. En distans som de senaste åren avverkats som snabbast på tiden 10,3-10,5 sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.