Beskedet att gymnasier och högskolor får hålla vanlig undervisning till hösten var välkommet på Örebro universitet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Ingen mer distansundervisning – gymnasie och högskola öppnar i höst

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen beslutade regeringen om att alla gymnasier och högskolor från och med 15 juni kan öppna igen. Det innebär i nuläget att vanlig undervisning kommer att kunna hållas när höstterminen drar igång.

Det var statsminister Stefan Löfven själv som meddelade beskedet under regeringens presskonferens på fredagen om att vanlig undervisning kommer att återupptas i höst.

– Fortfarande gäller sunt förnuft, stor försiktighet och eget ansvar, förtydligade Stefan Löfven strax efter att beskedet lämnats.

Därav kommer inte längre distansundervisning att behövas när nästa termin drar igång.

Ett besked som fick Örebro universitets rektor Johan Schnürer att reagera positivt.

– Det är ett viktigt och välkommet besked, meddelar han i ett pressmeddelande och menar att de kommer ta ett fortsatt stort ansvar i arbetet med att minska smittspridningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Örebro Universitet

Mer i ämnet