Foto: SVT/Arkivbild

Ingen extra tillsyn på Truckstop efter nedskräpning – men polisen håller ett öga

Publicerad
Trots nedskräpning och skadegörelse två helger i rad i samband med spontana bilträffar gör polisen ingen extra tillsyn på Truckstop inför lördagskvällen.

I måndags berättade polisen om hur det är näst intill omöjligt att få bukt med nedskräpningen på Truckstop där hundratals bilar samlats två helger i rad.

Inför kvällen i dag, lördag, har polisen de tidigare händelserna i bakhuvudet men inte någon extra tillsyn på platsen.

– Ska man vara krass så har fastighetsägarna ett stort ansvar i det här, vi kan inte vara barnvakt åt alla och hålla koll på ungdomsgäng som härjar, säger Lars Hedelin, presstalesperson hos polisen.

Svårspanat för polisen

Men även om det inte finns någon konkret operativ insats planerad så har polisen ett öga på platsen.

– Sånt här är svårspanat för oss. Vet vi att något är på gång kommer vi finnas på platsen men det är ofta svårt att veta i förväg, säger Lars Hedelin och fortsätter.

– Just i det här fallet där man varit drabbade tidigare så förutsätter jag att vi har en framförhållning.

Flera incidenter

Polisen i Bergslagen har bara det senaste dygnet haft ett antal incidenter i samband med bilträffar. Senast i Ludvika där det spårade ur rejält natten till lördagen med flertalet polisinsatser.

– Man beter sig fruktansvärt illa och det är nästan så man blir beklämd som människa, säger Lars Hedelin.

”Känslan är att det har ökat”

Om de spontana bilträffarna har ökat i samband med den pågående coronapandemin jämfört med tidigare år kan han bara spekulera i.

– Det finns möjligtvis statistiker som kan slå ned teorin men min känsla är att det har ökat. Det kan handla om att arrangemang ställs in och att man i stället skapar egna sammankomster.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer