Örebrobostäders huvudkontor. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Ingen utförsäljning av Öbo:s lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen utförsäljning av Öbo:s lägenheter. Det beslutade Örebrobostäders styrelse igår, torsdag. Orsaken är att det saknas en bred enighet i frågan, rapporterar Sveriges radio, P4 Örebro.

Det var i december förra året som det kommunägda bostadsbolaget fick i uppdrag att sälja ett antal lägenheter för att finansiera nybyggnation. Enligt Sveriges radio var Öbo:s förslag att 800 lägenheter skulle säljas, men det stoppades alltså av styrelsen och nu är ingen försäljning alls att vänta. Bolaget har också en ny strategi för renoveringar.

– Vi har gjort ett omfattande arbete och har sett vad vi kan lära oss av andra. Vi har 12 000 lägenheter som måste renoveras inom tio år, men vi tittar nu på en ny standardmodell där vi sänker nivån på renoveringarna. Det ger oss bättre ekonomiska förutsättningar, och vi vill se hur det artar sig de närmaste åren, säger Ulf Rohlén till P4 Örebro.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.