Örebros Melvin Blomberg och Västerbottens Simon Robertsson under semifinalen i TV-pucken. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Efter sensationsvinsten – Örebro län utslagna i semifinalen

I går kväll var det sensation när lag Örebro län tog sig vidare till semifinal i TV-pucken. Men någon final blir det inte efter dagens förlust mot Västerbotten.

Att laget från Örebro län tog sig till semifinal var historiskt. Endast en gång tidigare ha rlaget placerat sig så bra. Det var på mitten av 60-talet då man kom fyra.

I dag blev det dock klart att det inte blir någon final för killarna. I mötet mot Västerbotten stötte laget på motstånd och låg efter första period under med 0-2.

Spelade upp sig i andra

Mot slutet av matchen jämnades spelet ut och 13 minuter in i andra perioden reducerade Örebrolaget genom Gustav Karlsson efter inspel från Niklas Nilsson. ”Välförtjänt” kommenterade SVT Sports kommentatorer efter målet och med knappa minuten kvar fick Örebro län power play och Örebro hade chansen att jämna ut resultatet. Men något mer mål blev det inte vare sig från Örebro eller Västerbotten och matchen slutade 1-2.

Imorgon klockan 11:00 spelar Örebro län mot Stockholm Nord i uppgörelsen om bronset.