Familjecentralen fortsätter hålla extraöppet i Vivalla. Foto: SVT

Insatserna i Vivalla fortsätter – finns behov av stöd

Publicerad

Med anledning av de dödskjutningar som inträffade i Vivalla gick socialförvaltningen i förra veckan upp i stabsläge. Nu meddelar kommunen i ett pressmeddelande att man fortsätter med dessa insatser i Vivalla även nästkommande vecka.

Förra veckan gick socialförvaltningen upp i stabsläge med anledning av de dödskjutningar som inträffade i Vivalla tidigare samma vecka. Detta innebar att man kraftsamlade sina resurser och höll den vanligtvis stängda familjecentralen i Vivalla öppen. Där kunde familjer, barn och ungdomar samlas för att diskutera och ställa frågor.

Fortsatta insatser

I ett pressmeddelande meddelar Örebro kommun att de även in på nästkommande vecka kommer hålla familjecentralen öppen, efter det ska de se om det forfarande finns ett behov att hålla öppet.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

– Vi öppnade Familjecentralen förra veckan för att familjer i området ska veta att vi finns där för att ge stöd, men också för att de ska kunna samlas med vänner och barn, säger Lena-Maria Enander på Socialförvaltningen i Örebro kommun.

Extra personal på fritidsgården

Fritidsgården i Vivalla hade planerat flera aktiviteter till sommaren och hade därför extrapersonal. Något som har varit positivt i och med skjutningarna då en vuxennärvaro skapar trygghet skriver kommunen.

Fältassistenter har också sedan händelsen vandrat i området för att möta människor och ge alla som vill en chans att prata.

Stöd för unga som hamnat i kriminalitet

I pressmeddelandet meddelar de även att det finns en beredskap för de unga som hamnat i en kriminell livsstil, bland annat finns det ett samarbete med polisens avhopparverksamhet.

En av de misstänka involverade i skjutningarna är 15 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet