Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Internationella dansdagen firades med dansrevy

Uppdaterad
Publicerad

Måndagen den 29:e april firades Dansens dag på Tullängsskolan med en öppen dansföreställning med alltifrån street till folkdans.

Initiativet till att fira dagen i Sverige togs 1998 av Svensk Danskommitté och sedan dess är Dansens dag en årligen återkommande manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet. I Örebro firades dagen bland annat med dansshow i slottsparken vid Örebro slott och på Tullängsskolan med en dansuppvisning av dansare i alla möjliga åldrar och stilar.

– Det är alla som vill i Örebro som dansar, både från skolor och gymnasier och olika grupper som engagerar sig, säger Emelie Carlsson som är danspedagog på Engelbrektsskolan.

Dansa tillsammans

Rebecca Nordh och Kalle Nyström som går danslinjen på Risbergska skolan tränar dans ungefär fyra gånger i veckan och tycker dansens dag är ett bra initiativ.

– Det är ju jättebra att alla dansar och samlas tillsammans, säger Rebecca.

Rut Nyström och Alma Rasmusson var också med på dansuppvisningen men de hade inte riktigt koll på att det var för dansens dag.

– Nu när vi tävlar ska man bara ha kul, det viktigaste är att ha kul, säger Alma.

Varför är det så roligat att dansa då?

– Därför att sedan när man går upp på scen får man ha glitter kläder, säger Rut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer