Stor polispådrag i Brickebacken efter skottlossning i centrum. Foto: Thomas Wedin/SVT

Efter skjutningen i Brickebacken – skadad man kan ha haft otur

Uppdaterad
Publicerad

Ännu har ingen gripits efter förra veckans skottlossning i Brickebacken, där en man blev skjuten i benet. Enligt polisens uppgifter till P4 Örebro kan den skottskadade mannen varit vid fel plats vid fel tillfälle.

Det var mycket folk i rörelser i samband med skottlossningen i centrala Brickebacken den 17 april.

Till P4 Örebro säger förundersökningsledaren Kristoffer Zickbauer att det var rena turen att inte fler personer blev träffade.

Mannen behöver inte ha varit måltavla

Under pågående utredning om mordförsök tittar polisen just nu brett utifrån en rad olika scenarior och teorier. En teori är enligt Kristoffer Zickbauers uttalande till P4 Örebro att den skottskadades mannen hade otur och inte alls var måltavlan. Han är nämligen inte känd av polisen sedan tidigare.

Många invånare chockades i samband med skottdramat. En av de var Yakub Barhanne som befann sig i centrala Brickebacken när skottlossningen ägde rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.