Sofia Olsen, avdelningschef vid avdelningen för näringsliv, integration och arbetsmarknad (NIA). Foto: SVT /Lekebergs kommun

Jobbsatsning för unga i Lekeberg

Uppdaterad
Publicerad

I år var det färre feriepraktikplatser i många kommuner på grund av coronapandemin. Med hjälp av statliga medel har därför Lekebergs kommun gjort en satsning under hösten för att erbjuda ungdomar arbete.

Projektet heter kort och gott ”Jobb för unga”.

– Det här är en satsning för att hjälpa unga personer att komma ut i arbetslivet och få arbetslivserfarenhet. Det var regeringen som fattade beslut under våren om satsningen och den blev förlängd, säger Sofia Olsen, chef vid avdelningen för näringsliv, integration och arbetsmarknad vid Lekebergs kommun.

Deltidsarbete inom kommunen

Åtta platser på deltid kommer att erbjudas ungdomar som finns inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret, eller för personer som under året avslutat sin gymnasieutbildning.

– Det är inget jättestort antal platser, men det är ändå en möjlighet för ungdomar att komma ut och prova på ett yrke inom kommunen.

Ungdomar som har svårt att få jobb kommer att prioriteras i urvalsprocessen.

– Vi kommer gå ut med annonser inom kort och vi hoppas så klart att det finns en efterfrågan. Det kan ge en möjlighet att komma vidare, eller komma tillbaka och jobba inom kommunen senare, säger Sofia Olsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer