Mona Örjes, förbundsordförande Junis. Foto: Linda Håkansson/Junis

Junis tvingas ställa in sommarläger i länet

Publicerad

Inför sommaren är det knappt några planer som gått i lås i år. Även förbundet Junis sommarläger utanför Lindesberg och i Örebro har fått ställas in. I dess ställe vill man erbjuda andra aktiviteter och verksamheter.

På 12 minuter tog platserna till Trollebolägret slut i år. Lägret anordnas av Junis, som är en av fyra organisationer i IOGT-NTO-rörelsen, och har funnits i över 50 år. Men, som så mycket annat, påverkas även deras verksamhet av coronaviruset. Det lägret och även Kojbyggarlägret i Örebro ställs in i år.

Tar fram alternativ

Samtidigt arbetar de för fullt med att ta fram alternativa aktiviteter.

Coronaviruset i Örebro län

– Jag är väldigt stolt över att våra ledare fortsätter bedriva verksamhet. Vissa till och med ökar aktiviteten inför sommaren. Exempelvis Lindesberg, Laxå, Glanshammar och Karlskoga, alla de har verksamhet igång nu under terminen och under sommarlovet, säger Junis förbundsordförande Mona Örjes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet