På fredagen firade föreningen Junis Lägerrävarna att de tilldelats fritidsnämndens pris med en utefest. Foto: Marcus Titus /SVT

Junisförening i Örebro prisas av kommunen: ”Det blev stort jubel”

Uppdaterad
Publicerad

Här är föreningen som tilldelats Örebro kommuns Fritidspris 2020. IOGT-NTO:s junisar firade utmärkelsen med strutfotboll och grillade skrabbelucker under en utefest.

Starta klippet för att höra Junis-ledaren berätta vad utmärkelsen betyder för föreningen.

Fredagens ceremoni ägde rum vid Café Skogen, Brickebacken i Örebro. Där fick Junisföreningen Lägerrävarna i Örebro ta emot priset, och på plats fanns fritidsnämndens representant Sebastian Cehlin (M) som kallar det hela för ”en höjdpunkt för arbetet i nämnden”.

– Priset ska ge extra kraft till föreningarna att fortsätta med den här typen av verksamhet, säger han.

Får prispengar

Förutom ett diplom med fritidsnämndens motivering får föreningen ett bidrag på 10 000 kronor.

Motiveringen till årets pris lyder:

”Junis Lägerrävarna arbetar utifrån tre bärande idéer: demokrati, solidaritet och nykterhet. Föreningen ger barn och ungdomar möjlighet att vara med på meningsfulla aktiviteter oavsett bakgrund.

På ett pedagogiskt och lekfullt sätt lär sig barnen att driva och fatta beslut om frågor som rör föreningen. Detta är ett fantastiskt arbetssätt för barns delaktighet i föreningsarbetet och är i enlighet med barnkonventionen.”

Det är här Fritidspriset

Delas ut årligen av fritidsnämnden i Örebro kommun. Riktar sig till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet som gör särskilda insatser där personer med funktionsvariation, socioekonomiskt svaga grupper, nyanlända eller andra grupper som har svårigheter att vara en del av föreningslivet främjas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.