Brian Willsie (nummer 24) gratulerar svensken Marcus Johansson (mitten) till ett av hans mål i Washington. Bilden är från säsongen 2010/2011. Foto: TT

NHL-meriterad kanadensare ska rädda Örebro Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Allt talar för kvalserien för Örebro hockey. Nu förstärker man laget inför slutspurten av säsongen.

På måndagen presenterade Örebro hockey nyförvärvet Brian Willsie. Den 35-årige kanadensaren kommer närmast från TPS Åbo, där han gjort 22 poäng på 27 matcher.

– Jag har min styrka i målskyttet och hoppas kunna producera mål i Örebro hockey. Jag har spelat med Marko Anttila tidigare så jag har pratat med honom och han har bara haft positiva saker att berätta om klubben. Jag vet att det gått tungt det första året i SHL för klubben och vad som väntar, men jag är övertygad om att vi spelar SHL även nästa säsong, säger Brian Willsie i ett pressmeddelande.

Örebro hockey

Forwarden har sammanlagt gjort 381 NHL-matcher och där producerat 109 poäng. NHL-klubbarna som Willsie representerat är Colorado Avalanche, Washington Capitals och Los Angeles Kings.

Willsies kontrakt med Örebro är skrivet säsongen ut.

– Hans ledaregenskaper kommer betyda mycket, rutinen och kunnandet gör honom till en stabil spelare, säger Örebros tränare Kent Johansson om Willsie.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro hockey

Mer i ämnet