Känd krog i Örebro blir av med tillståndet

Publicerad

En välkänd krog i centrala Örebro blir av med sitt serveringstillstånd. Skatteverket bedömer att krogens ägare undanhållit intäkter från beskattning.

Det är tillståndsutskottet i Örebro kommun som beslutat att med omedelbar verkan dra in tillståndet för krogen. Bokföringen har varit undermålig och det finns stora brister i bolagets kontanthantering.

Tillståndsutskottet riktar även allvarlig kritik mot en av Örebros innekrogar för dålig ordning inne på krogen. Vid ett besök en natt i april så kunde tjänstemän konstatera att krogen hade tagit in betydligt fler gäster än vad de har tillstånd för.

Det rådde vid tillfället dålig ordning på krogen, med folk som halsade direkt ur vinflaskor samt att det inte fanns någon personal som bevakade utgången till rökområdet, där gästen inte får dricka alkohol.
Kommunen har nu bokat ett möte med ansvariga för en muntlig framställan.

En restaurangkedja som vill öppna verksamhet i Örebro får endast ett tillfälligt serveringstillstånd på tre månader. Orsaken är att kedjan inte tillagar maten på mer traditionella stekhällar, utan arbetar med speciella ugnar. En metod att laga mat som inte har stöd i Alkohollagens krav på kökets utformning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer