”Känslor och intensitet”

Uppdaterad
Publicerad

Debatten i Tvärsnytt mellan landstingets ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) och oppositionsrådet Ewa Sundkvist (KD) blev stundtals mycket intensiv.

– Marie-Louise kändes säkrare i sadeln, även om båda gjorde ett bra jobb, menar statsvetare Jan Olsson.

Ewa Sundkvist (KD) fick dock problem ett par gånger.

Val 2014 – Duellen

– Först förnekade hon att partiet ville sälja ut vården, för att i nästa sekund prata om privata alternativ. Sen tyckte hon att socialdemokraterna borde tänka efter innan man genomför en skattehöjning för att lite senare prata om att en skattehöjning kan komma längre fram. Det blir otydligt, fastslår Jan Olsson.

Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) som representerar de styrande i landstinget hade å andra sidan inga toppelösningar på frågan om hur vården ska finansieras så att fler kan anställas.

– Det blir mest att lappa och laga och kämpa på, kändes det som. Finansieringsfrågan är ett stort problem och det måste man hitta en lösning på. Det är också en fråga som kräver ett helhetsgrepp på nationell nivå, avslutar Jan Olsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Duellen

Mer i ämnet