Karin Tesell har själv skrivit texten med det tydliga budskapet till alla som retats genom åren. Foto: Playwood Production

Karin rockar loss med ny musikvideo: ”Ger fingret till alla som retats”

Publicerad

Världsdagen för Down syndrom har idag fått tusentals människor att rocka sockor för allas lika värde. När Karin Tesell från Örebro släpper en ny musikvideo dagen till ära, är henne budskap tydligt. ”Jag tar ingen skit”, lyder hennes slagkraftiga ledord.

Idag, den 21 mars, bär många människor i landet udda strumpor för att uppmärksamma Downdagen och alla människors lika värde och rättigheter.

I samband med världsdagen för Downs syndrom har Karin Tesell släppt sin fjärde musikvideo för att uppmärksamma dagen.

– Karin älskar musik och att stå på scen. Varje år frågar hon om vi kan göra en ny låt till Rocka sockorna/Down syndrom-dagen, säger mamma Helena Hasslinge.

Tydligt budskap i videon

I år har temat varit hårdrock när hon dammar av Twisted Sisters klassiker ”We're Not Gonna Take It”, men med den nya titeln ”Jag tar ingen skit”.

– Hon hörde den gamla dängan med Twisted sister och sa direkt att den där låten kan vi väl göra!  Att hon ger fingret i videon är riktat till de som genom åren retats eller inte fattat att man kan fast man har Down syndrom, berättar Helena.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer