Foto: Berit Roald/TT

Karl Johans skola inför fjärrundervisning för högstadieelever

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 40 procent av lärarna är sjuka på Karl Johans skola i Örebro och friskolan var tvungen att hitta alternativ till hur undervisningen ska genomföras. Under eftermiddagen har skolledningen tagit beslut om att tillfälligt införa fjärr- och distansundervisning för elever i årskurs 7 till 9.

”Vi kommer att fatta beslut för en vecka i taget och planerar att återgå till undervisning på skolan så snart vi har tillräckligt många lärare tillbaka i tjänst”, skriver skolans rektor Lena Boström i den information som skickats ut till berörda vårdnadshavare.

Beslutet gäller under denna vecka till att börja med.

Coronaviruset i Örebro län

– Det är utifrån personalbrist som vi tvingas vidta den här åtgärden. Förra veckan hade vi 20 procent av lärarna borta och det fungerade ganska bra, men idag smällde det till med så här många sjuka och lärarna som är friska räcker inte till, säger Lena Boström till SVT Nyheter Örebro.

Redan idag har skolan både fjärrundervisning och undervisning i skolan.

– Vi har gott hopp och känner att vi kommer kunna ge våra elever god och kvalitativ undervisning även om den kommer att ske under på distans under en kort period, säger Lena Boström.

Elever som går i årskurs 4 till 6 kommer även i fortsättningen att få undervisning på skolan. De elever som är hemma får göra sina uppgifter på distans.

– Undervisningen stängs ju inte ner och vi tittar dag för dag hur vi bäst ska lösa det här, säger Lena Boström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet