Karl Horvath och Abdulrahman Alzarzour är anställda av kommunen för att under ett års tid arbeta med en rad olika projekt för att få ett ungt perspektiv inom kommunen. Foto: Nick Strömgren/SVT

Karlskoga satsar på unga kommunutvecklare: ”Mycket som saknas”

Uppdaterad
Publicerad

De är själva unga, och ska nu jobba för att ungas perspektiv ska bidra till utvecklingen av Karlskoga kommun. Sedan någon månad tillbaka är Abdulrahman Alzarzour och Karl Horvath anställda av kommunen för att under ett års tid arbeta med en rad olika projekt.

De är båda glada över att få vara med och påverka. Abdulrahmans och Karls första uppdrag som kommunutvecklare var att arrangera en ungdomskväll på mötesplatsen Kupolen. De ska också arbeta med ungdomsfullmäktige inför kommande val, och starta ett projekt inom ramen för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

– Vi vill göra mer saker för ungdomar, det är ganska mycket som saknas, säger Karl Horvath.

I klippet berättar ungdomarna och Cecilia Ljung, folkhälsochef i Karlskoga kommun, mer om vad man hoppas att projektet ska leda till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.