Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är ett dilemma. I klippet hör du Cecilia Ljung, enhetschef i Karlskoga kommun. Foto: Leonora Toplica/SVT / Sophie Olsson Rahlén/SVT

Karlskoga kommun pausar samarbetet med Trainstation

Uppdaterad
Publicerad

I flera artiklar har SVT Örebro granskat den digitala mötesplatsen Trainstation i Örebro. Konceptet finns även i Karlskoga och Haninge kommun. Men nu – efter SVT:s granskning – väljer Karlskoga kommun att pausa samarbetet med Trainstation.

Trainstation i Örebro har uppmärksammats av andra kommuner och konceptet har spridits, bland annat till Karlskoga kommun.

Avtalet mellan Karlskoga kommun och Trainstation går ut sista december i år. Men kommunen funderar nu på om de vill fortsatta samarbetet, med tanke på de uppgifter som framkommit i SVT:s granskning. Det bekräftar kommunstyrelsens ordförande, Tony Ring (M).

SVT granskar Trainstation

– Vi vill skaffa oss en bättre bild av vad som hänt innan vi bestämmer om vi ska förlänga avtalet, säger han.

Har ni misstankar om missförhållanden i Karlskoga också?

– Nej, jag tror inte det är på samma sätt här, det är mer en allmän osäkerhet, säger Tony Ring (M).

Upplägget mellan Karlskoga kommun och Trainstation ser annorlunda ut jämfört med i Örebro.

– Vi har en annan modell. Vi arbetar med det här i projektform, i en franchisemodell där vi betalar 500 000 kronor per år. Det är det avtalet som går ut sista december, säger Cecilia Ljung, enhetschef för social hållbarhet i Karlskoga kommun, som är den som skrivit under avtalet med Trainstation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Trainstation

Mer i ämnet