Bik Karlskoga besegrade Björklöven. Foto: Bildbyrån

Karlskoga premiärvann utan att imponera

Laget tappade tio pjäser inför säsongen. Trots det verkar BIK Karlskoga bli ett lag att räkna med i år. I seriepremiären hemma mot Björklöven blev det en 4-2 seger.

Tio nyförvärv fanns med på isen när Karlskoga inledde säsongen med seger.

Men trots tre poäng var vinsten långt ifrån övertygande. Det tog hemmalaget nästan tio minuter innan man hade sitt första avslut på mål, samtidigt radade gästande Björklöven upp målchanser.

Mål i powerplay

Med fem minuter kvar av första perioden blev gästernas David Lindquist utvisad för hakning. Nye backen Patrik parkkonen tackade och klippte till från blålinjen. Skottet täcktes men pucken smet ändå in vid målvaktens högra stolpe.

Utspelade i andra

Trots ledning var Karlskoga stundtals utspelade. De första sju minuterna i andra perioden rörde Bik inte ens pucken.

Trots det kom 2-0 åtta minuter in i andra perioden efter att Henrik Rommel styrt in ett skott från Viktor Lang. Trean kom dryga minuten senare efter en tilltrasslad situation framför Adam Werner i björklövens mål. Sist på pucken var Adam Byström Johansson.

Med fem minuter kvar av andra period lyckades Björklöven reducera och det gav nerver till tredje perioden där gästerna fortsatta att trycka på. Matchen fick liv på riktigt igen när Marcus Jonsson styrde in 2-3 i boxplay för Björklöven.

Satte spiken i kistan

Men när det väl gällde så ställde Bik Karlskoga upp för hemmasupportrarna. Bara sekunder efter Björklövens reducering utökade Victor Berglind ledningen efter att ha drivit in med pucken längs med blålinjen och skjutit i mål. Berglinds mål blev matchens sista när Karlskoga vann med 4-2.