Tobias klar för O helga natt: ”Sjukt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Andersson från Karlskoga har röstats fram till att få stå på scenen den 10 december och sjunga på O, Helga Natt inför en storpublik.

– Väldigt nervöst men det kommer vara sjukt kul att stå framför tiotusentals personer och leverera det jag älskar att göra, säger Tobias Andersson.

Det är P4 Örebros lyssnare som har utsett Tobias Andersson bland 32 sökande.

I hela livet har Tobias Andersson sysslat med musik. Och han har sjungit allt från dansband till hårdrock. Tobias har varit ute på vägarna som trubadur i cirka 20 år och spelat i flera olika band, senast i bandet Apollo Crue.

O, helga natt

Vilken låt ska du sjunga?

– Tommy Körbergs Stad i ljus. Den har följt mig länge i min karriär och jag sjöng den på en väns begravning och kände att han kanske är med mig om jag sjunger den här och stöttar mig.

Nu väntar repetitioner och förberedelser för Tobias inför det stora framträdandet den 10 december, då han delar scenen tillsammans med Carola, Uno Svenningsson och Alcazar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O, helga natt

Mer i ämnet