Ett nytt ridhus kommer byggas på Karlslunds ridskola. Foto: Örebro kommun

Miljoner satsas på nytt ridhus i Karlslund

Uppdaterad
Publicerad

Nu får Karlslund ett nytt, efterlängtat ridhus. Det har den politiska majoriteten i Örebro kommun beslutat. Totalt satsar man 11 miljoner på ett nytt ridhus och upprustning av ett stall.

Det är Örebro Fältrittklubb som bedriver verksamheten i Karlslunds ridhus.

En upprustning av verksamhetens lokaler, som är från 1980-talet, har varit efterfrågad och diskuterats i flera år.

Den politiska majoriteten i Örebro meddelar att projekteringen av ett nytt ridhus ska påbörjas under nästa år. Den totala summan som politikerna väljer att satsa är 11 miljoner kronor, som förutom den nya ridhuset också ska gå till upprustning av ett karantänsstall för nytillkomna eller sjuka hästar.

– Karlslunds ridhus är en pärla i Örebro, men är i behov av ett ansiktslyft. Det gäller en förbättrad anläggning där miljön blir bättre både för djur och människor. Vi vill visa att deras verksamhet är viktig, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S).

Hur fördelningen av pengar kommer att se ut är inte bestämt.

– De 11 miljonerna kommer att gå till verksamheten. Hur de sedan vill fördela de pengarna och i vilken ordning förändringarna ska ske är upp till bättre lämpade personer inom kommunen och verksamheten att avgöra, säger Kenneth Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.