En intagen på anstalten i Kumla åtalas efter att ha kastat en tv-spelskonsol i huvudet på en kriminalvårdare Foto: TT

Kastade tv-spelskonsol i huvudet på kriminalvårdare

Uppdaterad
Publicerad

En intagen på anstalten i Kumla skulle flyttas av en kriminalvårdare till en annan cell. Då brusade fången upp och kastade ett Playstation i huvudet på honom. Nu åtalas mannen vid Örebro tingsrätt.

Det var i början av februari tidigare i år som en intagen på anstalten i Kumla som avtjänar straff för grova brott skulle förflyttas till en annan cell av en kriminalvårdare.  När kriminalvårdaren skulle verkställa beslut om att flytta den intagna brusade mannen upp och kostade en tv-spelskonsol i huvudet på kriminalvårdaren.

Slog annan vårdare

Enligt stämningsansökan orsakade kastet smärta, blodvite och sårskada på kriminalvårdaren. Efter att ha kastat tv-spelskonsolen ska den intagna även ha utdelat slag mot en annan kriminalvårdare, som orsakade smärta och sår i käke och huvud.

Den intagna åtalas nu vid Örebro Tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.