Brist på reservdelar leder till brist på minibussar på Länstrafiken. Foto: Länstrafiken

Katalysatorstölder ställer till det för serviceresor i Örebro: ”Kan innebära längre väntetider”

Uppdaterad
Publicerad

Högt tryck på serviceresors minibussar efter att katalysatorer stulits från elva fordon. Länstrafiken i Örebro varnar för väntetider när skolorna börjar och uppmanar kunder att välja andra tider för sina resor.

I början av augusti stals katalysatorer från 11 minibussar i Örebro. Bussarna ägs av företaget Transdev Mälardalen, som på uppdrag av Länstrafiken kör serviceresor åt personer som behöver färdtjänst, skolskjuts och sjukresor. 

Det råder brist på nya katalysatorer att köpa in och ersättningsfordon har varit svårt att få tag på. Enligt Serviceresors enhetschef kan problemen leda till längre väntetider för kunder. 

– Det kan komma att påverka oss, om inte Transdev får tag i tillräckligt många fordon, säger Staffan Juliusson.

Trycket ökar

Det är i och med skolstarten som trycket på serviceresor ökar, då det är många barn som använder sig av skolskjuts. 

– Vi uppmanar de kunder som kan att välja restider som inte sammanfaller med skoldagens start och slut, säger Staffan Juliusson. 

I nuläget påverkas inte verksamheten och med lite tur ska ersättningsorden finnas på plats innan skolstarten nästa vecka. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer